Volem destacar
 • Què és això de mobbing?
 • El cas Verdi, 28
 • Contacte

  Utilitza el següent formulari per fer-nos arribar les teves propostes i sugerències.

  laMalla.net: “Denuncien un cas de mobbing immobiliari a Gràcia”.

  Els veïns del gracienc carrer de Verdi, número 28, denuncien que estan patint un cas de mobbing immobiliari. Diuen, tal i com explica Indymedia, que la finca, que data de l’any 1853, és un edifici de tres plantes que va ser venut pel matrimoni propietari a la immobiliària MEST 28 de Barcelona. La venda comportava, però, l’usdefruit de la finca amb dos veïns fins el dia de la seva mort. Entre ells dos es crea una relació molt propera estreta ja que es troben sols en una finca semi-abandonada. Els problemes comencen quan la Carme pateix una trencada de fèmur i la família decideix ingressar-la en una residència. És aquí quan la immobiliària aprofita l’absència de la titular de l’usdefruit per començar, segons denuncien, tota una sèrie d’obres il·legals sense permís per tota la finca. A més, comencen a fer mobbing a l’únic veí que resisteix a la finca, en Vicent.

  Al veí, en Vicent, el conviden a marxar des de l’immobiliària i, fins i tot, li posen un detectiu privat per demostrar que a València hi té un germà i que si el fan fora no es quedaria a carrer... La cosa va ràpida, li ofereixen 1.200 euros, després de 30 anys vivint a la finca, o enfrontar-se a un procés de desnonament.

  D’altra banda, el fillol de la usufructuària comença a negociar amb la nova propietat la venda del usdefruit de la meitat de l’edifici, amb el permís de la seva padrina. L’única condició que posa és que el Vicent, continuï a casa seva i no hagi de marxar sota cap concepte. Les negociacions no arriben a bon port ja que la immobiliària ofereix per a l’usdefruit un preu tres vegades menor del que val.

  La propietat, en veure que s’ha llogat l’usdefruit (a en Vicent), ha decidit fer-los fora amb mitjans poc legals. Els veïns alerten que, des del passat mes de febrer, els han tallat la llum, l’aigua i fins i tot la llum de l’escala encara que el Vicent visqui a l’àtic. També va anar-hi gent de la immobiliaria per tal de canviar el pany d’accés a la finca (sense facilitar cap clau als veïns) deixant-los tancats a l’interior i impedint que poguessin tornar a casa al vespre.

  La propietat ha posat cadenats als comptadors de l’aigua comunitària i ha dit, segons els veïns, que els prohibirà utilitzar les canonades ja que diu, "són seves". Els inquilins de la finca Verdi 28, només demanen que la propietat els doni permís per poder posar un comptador d’aigua al seu nom per poder gaudir d’un dret bàsic com és aquest. S’han fet, fins i tot, mobilitzacions populars per portar garrafes d’aigua als veïns.

  Joan Escofet (laMalla.net)  • Els essers (per designare-ne algún nom de especie a la gent d’aquesta inmobiliaria) tenen la sort inmensa de que la lluita social es escasa i sense força. Els essers que utilitzen aquests metodes han de saber que en altres temps serien morts en qualsevol carrer de la ciutat. Pero com avui em sento benevolent. Tant sols els condemnaria a viure una eternitat en un d’aquests pisos. Si la justicia divina ( perque de l’altre ni parlar) existeix, tindreu el vostre sant martí. Us ho desitgo amb tota la força.
  Altres noticies breus publicades en aquesta secció

  Sobre la Web

  Llocs enllaçats en aquesta secció

  Aquesta pàgina es troba allotjada en un servidor autogestionat.