Volem destacar
 • Què és això de mobbing?
 • El cas Verdi, 28
 • Contacte

  Utilitza el següent formulari per fer-nos arribar les teves propostes i sugerències.

  Metro Directo: “Un jubilado vive en 30 m2 con agua y luz cortadas”.

  Los propietarios quieren echarlo

  Se llama Vicent Moll, tiene 70 años y vive desde hace más de 50 en el número 28 de la calle Verdi. Por el alquiler paga 57 euros mensuales. Desde hace dos semanas, los nuevos propietarios le están haciendo "la vida imposible", según la denuncia que ha presentado en comisaría y en el Consell de Districte de Gràcia. Le han cortado la luz y el agua. "Ahora tengo que ir a buscarla a la fuente", afirma.

  Es otro caso más de mobbing inmobiliario en Barcelona.

  És una petita vivenda "que no té més de 30 metres quadrats", detalla Vicent Moll, l’inquilí de 70 anys que resideix des de 1954 al petit habitacle del terrat d’un edifici de dues plantes al carrer Verdi número 28 i pel qual paga uns 57 euros mensuals.

  A en Vicent, fa uns quinze dies que la nova propietària li està fent la vida impossible. Fins a tal punt que ha hagut d’acudir a la Policia Nacional i presentar denúncia, després que en repetides ocasions li hagin rebentat les canonades d’aigua i l’hagin deixat sense llum. Tot i això, les denúncies no han servit més que per rebre amenaces i crits. Igualment, per tenir aigua potable, diu, "l’haig d’anar a buscar a la font".

  Assetjaments

  Els veïns expliquen que Moll està sent objecte d’assetjament per fer-lo fora i evitar una indemnització a la qual tindria dret com a llogater "de tota la vida". El problema rau en les desavinences per l’usufructe dels hereus, un dels quals, que posseeix el 50%, consta com a Mest 28 2003, S.L.

  Per evitar que Moll pugui arreglar pel seu compte els desperfectes intencionats, els propietaris han arribat a l’extrem de col·locar candaus als armaris de la llum i de l’aigua.

  Un problema afegit a la dispersió de l’herència és el local dels baixos, on fins fa poc hi havia un petit restaurant, que va haver de tancar quan van intentar cobrar-los un lloguer de 2.400 euros al mes.

  Una vegada tancat el restaurant, una assessoria immobiliària busca infructuosament un nou llogater, "però no el troben", expliquen els veïns, "perquè demana un traspàs de 25 milions de pessetes".

  Per tot això, Vicent Moll ha denunciat el cas a l’Ajuntament, al districte de Gràcia, i ha declarat la seva situació de desemparament. Els propietaris la rebutgen, i "l’han fet investigar per un detectiu a València," la seva ciutat natal, per intentar trobar-li un parent proper que se’n pugui fer càrrec i així poder desnonar-lo sense haver de presentar-se davant la justícia.

  Fede Cedó  Altres noticies breus publicades en aquesta secció

  Sobre la Web

  Llocs enllaçats en aquesta secció

  Aquesta pàgina es troba allotjada en un servidor autogestionat.