Volem destacar
 • Què és això de mobbing?
 • El cas Verdi, 28
 • Contacte

  Utilitza el següent formulari per fer-nos arribar les teves propostes i sugerències.

  Transversal Web: “Joves i grans es conjuren contra l’especulació des de Siracusa”

  Joves i grans es conjuren contra l’especulació des de Siracusa

  Alta participació en les jornades contra la violència immobiliària del cap de setmana

  El Casal d’Avis de Siracusa va acollir durant tot el dissabte les jornades sobre la violència immobiliària i pel dret a l’habitatge organitzades per l’Assemblea de Gràcia. Una jornada farcida de realitats concretes i realitats implacables que va reunir els dos sectors socials més afectats per la vulneració del dret constitucional a un habitatge digne a la Vila: joves i grans.

  Al matí es van realitzar dues xerrades que van diagnosticar la deteriorada situació de la Vila, i de Barcelona en general. A mode d’introducció, l’advocat de la FAVB Pep Molina va treure un article escrit fa 22 anys amb una Olivetti i que duia aleshores per títol “Habitatge: un dret o un luxe” per constatar que no ha canviat res en les darrere dècades, sinó que s’han empitjorat les condicions d’accés a aquest dret vital fonamental. També hi van parlar l’arquitecte gracienc Toni Ramon, en Pau de Verdi 28, en Francesc Vilaplana de l’Associació Germanor, en Xavi Urbano de La Torna i un membre de la coordinadora contra l’especulació del Raval.

  Ponents i assistents van coincidir en que els poder públics caminen en direcció contrària a garantir aquest dret i que a la Vila no s’empra cap política social per assolir-ho o millorar la situació: ni parc públic, ni bosses de lloguer, ni ajuts fiscals ni uns projectes de rehabilitació que només beneficien els que són propietaris.

  Robadors 29 fa emmudir la sala

  El cas de mobbing de la finca del Raval ubicada al carrer Robadors, 29 va fer emmudir la sala: la finca –ubicada al costat del projecte estrella de l’Ajuntament “illa Robadors” ha estat venuda 4 cops en 2 anys, de 70 milions inicials a 290 en l’última transacció i ha estat farcida d’un reiterat assetjament a la gent que hi viu davant la passivitat de l’ajuntament. En aquest sentit també es va recordar “la inacció absoluta” del Districte de Gràcia davant el cas de Verdi 28.

  Precisament sobre aquesta qüestió es va tractar a la tarda, debatent sobre noves iniciatives socials per denunciar i fer front a aquesta situació des de la solidaritat veïnal i el suport mutu. Els resultats pràctics d’aquesta proposta contra la violència immobiliària es veuran ben aviat a la Vila de Gràcia. Paral·lelament, l’Assemblea de Gràcia ha fet públic els resultats de l’enquesta amb la qual han treballat per aprofundir el debat desenvolupat aquest cap de setmana.

  Pau Fernández · Infogràfic: PF

  Principals dades de l’enquesta (gràfic)  Altres noticies breus publicades en aquesta secció

  Sobre la Web

  Llocs enllaçats en aquesta secció

  Aquesta pàgina es troba allotjada en un servidor autogestionat.