Volem destacar
 • Què és això de mobbing?
 • El cas Verdi, 28
 • Contacte

  Utilitza el següent formulari per fer-nos arribar les teves propostes i sugerències.

  L’Independent de Gràcia: “Veïns de tres pisos de Verdi 28 denuncien un cas de mobbing”.

  Els llogaters acusen els nous propietaris de tallar-los l’aigua

  Sense aigua, ni timbre de l’intèrfon, ni llum a l’escala. En aquestes condicions precàries viu des de fa més de dues setmanes Vicent Moll, veí del número 28 del carrer de Verdi. I com ell, els nous llogaters dels altres dos pisos. Els talls de subministrament els fa pensar que estan sent objecte de mobbing immobiliari per part dels nous propietaris de l’immoble.

  El contracte de venda de la finca s’establia que la neboda dels antics propietaris, Carmen Torroella, esdevenia usufructuària del 50 per cent de l’edifici fins a la seva defunció. Vicent Moll viu a un dels pisos des de fa 30 anys i la voluntat de Torroella ha estat, ja que ell viu dins la seva meitat i malgrat l’existència de nous propietaris, mantenir-li el lloguer.

  A principis de febrer van tallar l’aigua de l’edifici. Fins ara, el meu rebut englobava la factura de l’aigua, però segons els nous propietaris ara l’he de pagar apart, explica Moll, que no s’ha conformat amb aquests arguments i ha presentat denúncia. La Policia Nacional va anar a empalmar les canonades però l’endemà tornaven a estar rebentades. A més, assegura haver rebut amenaces perquè no torni a tocar les canonades. També s’ha dirigit a l’oficina de Serveis Socials del Districte. Ara, a l’espera d’una solució, omple galledes d’aigua a una font i utilitza un encenedor per pujar l’escala.

  La gestora de la nova societat copropietària del número 28 de Verdi, que ha preferit mantenir el seu anonimat, afirma que no és responsable dels talls de subministrament. El problema està en què cal adaptar les instal.lacions al nou reglament de la llum i fer contracte de tots els comptadors, perquè la finca data de 1850, però no ho faré en el 50 per cent de la finca que no és meu, explica. La copropietària atribueix la mala gestió al nebot de l’usufructuària, Jordi Torres. Segons aquest, malgrat durant un any i mig van negociar la venda de l’usdefruit, no van arribar a cap acord. D’ençà d’aquest moment la propietària va iniciar les amenaces i les estratagemes del que Torres considera com a mobbing. "L’objectiu no era només que Moll marxés, sinó que jo no pogués llogar la resta de pisos. No ho ha aconseguit, confirma Torres.

  Torres va llogar fa un mes els altres dos pisos que li corresponen i un local, que esdevindrà un centre social d’informàtica i software lliure, entre d’altres. El Centre d’Iniciatives La Qui- mera va decidir establir-se als baixos de Verdi 28 per fer costat a Moll i evitar el que aquest col.lectiu considera un cas de mobbing. És flagrant; ens hem trobat candaus als compta- dors comunitaris i divendres passat uns senyors havien canviat el pany de la porta sense donar avís, comenta un dels membres. La companyia de l’aigua necessita el beneplàcit de la propietària per tornar a fer el subministrament, però diuen que no el vol signar. Sabem que els propietaris van contractar un detectiu perquè anés a València a investigar si Moll té un germà allà, així en cas que es quedi sense pis, no pot al.legar que no té qui es pugui fer càrrec d’ell, afegeix. El col.lectiu té previst engegar una campanya per donar a conèixer el cas.  Altres noticies breus publicades en aquesta secció

  Sobre la Web

  Llocs enllaçats en aquesta secció

  Aquesta pàgina es troba allotjada en un servidor autogestionat.