Volem destacar
 • Què és això de mobbing?
 • El cas Verdi, 28
 • Contacte

  Utilitza el segŘent formulari per fer-nos arribar les teves propostes i sugerències.

  VilaWeb:“SentŔncia contra l’assetjament immobiliari al barri de GrÓcia de Barcelona”.

  La propietÓria va fer la vida impossible als ve´ns per fer-los marxar de l’immoble

  L’AudiŔncia de Barcelona acaba de sentenciar contra la nova propietaria de l’immoble del carrer Verdi 28 de Barcelona, al barri de GrÓcia, acusant-la de coaccions contra els ve´ns perquŔ abandonin l’edifici, ’un cas clar de mobbing immobiliari’, com especifica la sentŔncia. La societat Mest 28 2003 S.L. va tallar el subministrament d’aigua dels ve´ns des del 8 de febrer fins a l’abril del 2005 perquŔ marxessin de l’edifici.

  Alguns ve´ns van presentar denuncia i la policia va anar a empalmar les canonades, per˛ l’endemÓ les havien tornat a rebentar. A mÚs de sense aigua, els ve´ns es van quedar sense llum a l’escala ni timbre de l’intŔrfon. Durant el temps que no van tenir aigua, agafaven l’aigua d’una font amb galledes i havien d’utilitzar l’encenedor per pujar l’escala. Els habitants de l’immoble, alguns dels quals hi vivien des de feina cinquanta anys i pagaven lloguers molt baixos, van organitzar-se per denunciar la situaciˇ i van engegar una campanya en els mitjans de comunicaciˇ. Fins i tot van arribar a manifestar-se pel barri. Ara, el jutge ha dictat que es tracta d’un cas d’assetjament immobiliari, per˛ la sentŔncia per coaccions pot semblar forša injusta desprÚs del que han viscut els ve´ns: condemna la societat immobiliÓria a vint dies de multa, pagant divuit euros cada dia, i a fer-se cÓrrec dels costos del judici. Malgrat tot, la sentŔncia Ús un pas endavant perquŔ Ús una de les poques que hi ha hagut fins ara a l’estat espanyol.

  A Barcelona ja fa temps que molts ve´ns denuncien casos d’assetjament immobiliari. Solen passar en edificis vells de barris del centre de Barcelona, com el Raval, el Born o el G˛tic, en quŔ els ve´ns paguen uns lloguers molt baixos i els nous propietaris dels habitatges volen fer-los fora i aconseguir nous llogaters que pagaran uns preus molt mÚs elevats. Aquests barris tradicionalment humils s’han posat de moda i s’han revaloritzat de manera espectacular.  Altres noticies breus publicades en aquesta secció

  Sobre la Web

  Llocs enllaçats en aquesta secció

  Aquesta pàgina es troba allotjada en un servidor autogestionat.