• Inici >
 • Opinió >
 • Propostes contra la violència immobiliària i urbanística

Volem destacar
 • Què és això de mobbing?
 • El cas Verdi, 28
 • Contacte

  Utilitza el següent formulari per fer-nos arribar les teves propostes i sugerències.


  Propostes contra la violència immobiliària i urbanística

  Publicat el 22 de maig de 2005
  per  morral

  A continuació us presentem un recull de textos que tracten de l’altra cara de la famosa col·laboració público-privada que caracteritza el model Barcelona: la violència urbanística i immobiliària que, d’una forma o altra, pateix un ampli segment de la població.

  La redacció d’aquests textos respon a dos objectius:

  D’una banda, volem contribuir a situar el fenomen del mobbing en el context de la violència urbanística i immobiliària generalitzada i ajudar a convertir la qüestió de l’habitatge en un conflicte polític i social que escampi les cortines de fum aixecades pels polítics en torn a la qüestió. Amb aquest objectiu volem aprofitar parts d’aquests textos per publicar un dossier/manual contra el mobbing i els desnonaments de difusió massiva. També ens plantegem la possibilitat de fer una publicació a nivell de ciutat que incorpori aportacions d’altres barris com Gràcia, Sants o el Poble Nou.

  D’altra banda, amb aquests textos volem contribuir a la discussió engegada per la Plataforma Veïnal Contra l’Especulació de Barcelona sobre el model de ciutat que patim i la ciutat que volem. En concret, proposem utilitzar la «Proposta per elaborar una sèrie de reivindicacions concretes» (mireu l’índex al final del dossier) com a document base per a iniciar un debat a fons sobre com es podria dotar les lluites a l’entorn del territori d’una eina comuna. Una eina comuna que fos útil per als conflictes «conjunturals» i que alhora apuntés més enllà de cada conflicte concret. Un lloc comú de resistència capaç de donar peu a tot un ventall d’intervencions sostingudes contra la violència urbanística i immobiliària.

  Coordinadora contra l’Especulació del Raval


  calle

  Dossier sobre violència immobiliària i urbanística
  PDF - 1.7 MB
  calle
  calle

  Aquesta pàgina es troba allotjada en un servidor autogestionat.