Volem destacar
 • Què és això de mobbing?
 • El cas Verdi, 28
 • Contacte

  Utilitza el següent formulari per fer-nos arribar les teves propostes i sugerències.


  ’Mobbing’ són coaccions

  Publicat el 8 de maig de 2005, actualitzat el 24 d'abril de 2007
  per  morral

  En l’article de L’independent num 110 on es parla de la sentencia del judici del C/ Verdi 28, ens ha cridat l’atenció el titular: "El jutge admet coaccions en el cas verdi 28 pero nega el mobbing immobiliari." El mobbing immobiliari es basa en la coacció cap als inquilins, que no són considerats rentables o que interfereixen una operació immobiliària, per s’en vagin de les seves llars, en contra de la seva voluntat.

  El jutgat d’instucció num 27 condemna a la propietaria de l’inmoble per un delicte de coaccions en vers Vicente Moll. La sentencia recull textualment: " ...La acusada realizó un acto violento con la finalidad de obligar al perjudicado a que haga lo que no quiere...." Aquesta afirmació ens fa pensar que si es reconeix de manera clara la presència d’assetjament immobiliari, com a mínim cap a el vei més antic de la finca. Per altra banda l’únic motiu per el qué absol a la propietat davant dels nous inquilins, és el no considerar provat que estiguesim vivint a la finca, encara que reconeix que estavem fent obres en el moment del tall d’aigua, i és per això que hem recorregut aquesta sentència.

  L’assetjament immobiliari, és una pràctica cada vegada més estesa dintre de la ciutat de Barcelona degut a que el sector immobiliari ha de ser més agressiu i per tant més violent en les seves pràctiques, per mantenir els seus espectaculars beneficis anuals. Aquesta situació que tant els mitjans de comunicació com els poders polítics consideren nova pràctica era perfectament previsible i es porta produint de manera constant des de fa molt de temps tant a la Vila com a diferents Barris de la ciutat. La fi de la moratòria de la Ley de Arrendamientos Urbanos, que afectarà a molta gent gran amb uns recursos que boregen el llindar de la pobresa, deixarà en mans dels taurons immobiliaris a molts ciutadans i ciutadanes que veuràn perillar la seva llar a causa del fort increment del lloguer, que de manera legal s’aniràn realitzant durant els propers anys.

  La manca de control de les autoritats públiques en vers els negocis immobiliaris ha degenerat en una impunitat dels inversors en front a una població local cada vegada menys protegida i respectada. Un dret bàsic com és el de la vivenda no pot quedar reduit a una simple transacció econòmica. Per la nostra dignitat, prou assetjament immobiliari.


  calle
  calle
  calle

  Aquesta pàgina es troba allotjada en un servidor autogestionat.